Over ons 

Leer ons kennen! Ook bij ons horen? Solliciteer direct!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over ons 

"Uniek is het warme bad waar we samen in opereren, ieder in zijn professie, maar samen met een doel. Een mooie toekomst voor iedereen van de Roobeek Group."

Roobeek Group is een jong en dynamisch bedrijf gericht op verschillende gebieden en sectoren. Enerzijds zijn we een commercieel gericht bedrijf in de plantensector. Anderzijds richten we ons op een bijdrage leveren aan de sociale gemeenschap.

Waar Fulfilment Center Arcen, Spanitalia en Dutch Garden Plants zich bevinden in de harde wereld van plantenkwekerijen, handel en commercie met flinterdunne marges, bevind Kwekerij Roobeek en Zorglandgoed ’t Hogveld in het sociale domein, waar een plek wordt gecreëerd voor iedereen.

 

HET ONTSTAAN VAN

 

Dutch Garden Plants B.V.

 

Met genoegen nemen wij jou mee naar het ontstaan van het allereerste bedrijf van de Roobeek Group, en wel Dutch Garden Plants. Lees hier de anekdote van onze Algemeen Directeur Frank Deriet:

In 2005 beschikte ik over een kwekerij van asperges en daarnaast handelde ik in haagplanten. Op het moment dat de aspergetijd zou gaan beginnen had ik in Neerkant nog 120 vrachtwagens met haagplanten klaarstaan. Wel besteld, maar de afzet was weggevallen. Normaal zouden deze planten voor aanvang aspergeseizoen weg zijn, in 2005 was dat niet het geval. Dat maakte dat ik gedurende de aspergetijd ook nog met de haagplanten in de maag zat en deze naast de asperges in delen verkocht.

Toen de hal met haagplanten eindelijk leeg was en het aspergeseizoen voorbij was, zei ik tegen mijn vrouw: ‘Dit gaan we zo dus niet meer doen. 27 hectare asperges, 25 buitenlandse medewerkers gehuisvest en volle bak handel in de haagplanten. We moeten kiezen, het een of het ander’.

Op dat moment kocht ik een groot deel van mijn haagplanten in bij Gerry Bellemakers. Ik kwam met Gerry in gesprek en gaf aan dat ik met een van beide zou gaan stoppen. De haagplanten óf de asperges. Gerry zei, natuurlijk ook een stukje uit eigen belang, dat ik met de haagplanten moest doorgaan.

Later dat jaar kreeg ik veel opdrachten van de Aldi en Obi binnen. Ik kwam opnieuw met Gerry in gesprek en Gerry gaf aan dat hij graag de krachten wilde bundelen. Maar, als we iets samen willen gaan doen, moesten we wel volledige commitment naar elkaar hebben, dat waren we van mening. We hebben besloten om allebei de bedrijven in te brengen in een nieuw bedrijf; daarmee was het ontstaan van Dutch Garden Plants een feit. Dutch Garden Plants doet zowel de kweek van haagplanten als de handel in haagplanten en is daarmee uitgegroeid tot een van de grootste handelskwekerijen met een afzet in heel Europa.

 

- Frank Deriet, CEO Roobeek Group - 

VULSECTIE

Kwekerij Roobeek C.V.

Kwekerij Roobeek verricht werk voor de kwekerij, zoals het schoonmaken, verzorgen en verpakken van onze gekweekte planten. Van oorsprong is Kwekerij Roobeek een onderdeel van de sociale werkvoorziening van Venlo, waar gewerkt wordt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze ruim 40 medewerkers gedetacheerd vanuit WAA en deels in dienst van de kwekerij, dragen dagelijks bij aan de voorkomende werkzaamheden binnen onze organisatie. Door de krachten te bundelen kunnen we iedereen inzetten op de juiste plek. 

 

 

Fulfilment Center Arcen B.V.

Fulfilment Center Arcen richt zich op het ontzorgen van klanten met een webshop in planten. Wij ontzorgen onze klanten op vier aspecten, namelijk:

  • Sourcing, inkoop en opslag van goederen;
  • Orderpicking en verpakking van de goederen, volgens e-commerce standaarden;
  • Distributie van de e-commerce bestellingen naar de Europese landen;
  • Klantenservice.

Fulfilment Center Arcen is een relatief nieuw en snelgroeiend bedrijf. Het bedrijf is in 2020 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste distributiecentra voor planten in Europa.

VULSECTIE

Spanitalia B.V.

 

Spanitalia is ontstaan om het assortiment van Roobeek Group nog meer uit te breiden voor onze klanten. Via Spanitalia worden de prachtigste mediterrane planten en bomen ingekocht voor onze klanten. Dit wordt gedaan via onze vaste kwekers in Spanje en Italië. 

 

 

Zorglandgoed 't Hogveld

Zorglandgoed ’t Hogveld staat bekend in de regio als de plek voor ouderen. Rust, natuur, beweging, geborgenheid en gezelligheid staan hier centraal. Hiermee geven we ouderen de ruimte om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen en ze maximaal in de maatschappij te laten participeren. Op deze manier ontlasten we ook de mantelzorgers van onze cliënten, door de zorg even over te nemen.

 

Contact 

Verlengde Roobeekweg 8

5944NR Arcen

personeelszaken@roobeekgroup.nl