Roobeek Group

Roobeek Group is een jong en dynamisch bedrijf gericht op verschillende gebieden en sectoren. Enerzijds zijn we een commercieel bedrijf gefocust op de plantensector, anderzijds richten we ons op het leveren van een bijdrage aan de sociale gemeenschap.

Wij staan voor People Planet Profit. Onze focus ligt op onze medewerkers: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden hen een plek binnen ons duurzame bedrijf, waarbij ze optimaal tot hun waarde kunnen komen.


Hoe het allemaal begon

Het verhaal van het ontstaan van Roobeek Group begint in het jaar 2005. Algemeen Directeur Frank Deriet handelde op dat moment zowel in asperges als in haagplanten. Normaliter zouden alle haagplanten voor de aanvang van het aspergeseizoen de deur uit zijn en waren deze twee takken van sport prima te combineren. Echter stonden er in 2005 door het wegvallen van de afzet nog 120 vrachtwagens met haagplanten klaar terwijl de aspergetijd al begon.

Uiteindelijk was de hal met haagplanten leeg en was het aspergeseizoen voorbij, maar deze ervaring wilde Frank niet nogmaals meemaken. Hij moest kiezen tussen zijn 25 hectare asperges met 50 EU-medewerkers of zijn goedlopende handel in haagplanten.

Een groot deel van de haagplanten werden op dat moment ingekocht bij Gerry Bellemakers. Frank ging met Gerry in gesprek en kwam tot de conclusie dat het blijven handelen in haagplanten de beste keuze was. Uiteindelijk besloten Frank en Gerry zelfs om de handen ineen te slaan onder een nieuwe naam. Dat werd het eerste bedrijf van Roobeek Group. Inmiddels is Roobeek Group uitgegroeid tot één van de grootste handelskwekerijen in tuinplanten met een afzet in heel Europa.

Missie

Over 5 jaar Europese marktleider in de online plantenbranche met onze webshops, zodat onze klanten zorgeloos kunnen genieten van een kwalitatieve en betaalbare tuin.

Strategie

Verticale ketenintegratie van plant naar klant, met efficiënte logistieke pallet-bewegingen en zorg voor de gehele organisatie.

Visie

We maken Nederland en Europa een stukje groener als marktleider binnen de online tuinplant -en boomsector.

Kernwaarden

Samen

Door de onderlinge samenwerking tussen onze medewerkers, leveranciers en klanten creëren we altijd het beste resultaat en een positieve ervaring voor onze eindgebruikers.

Kwaliteit

We doen er alles aan om 100% kwaliteit te leveren door met vakbekwame en enthousiaste medewerkers de beste producten en dienstverlening aan te bieden en daarmee een duurzame relatie met onze klanten te onderhouden.

Daadkracht

We nemen onze verantwoordelijkheid, werken proactief en komen afspraken altijd na.

Onderscheidend

Wat is ons uniek maakt is de zorg die wij aan onze medewerkers en producten besteden, wat resulteert in een mooie ervaring voor onze klanten.

bedrijven
actieve landen
medewerkers
miljoen planten
per jaar