Duurzaamheid

People Planet Profit

Bij Roobeek Group vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Bij alles wat wij doen houden wij dan ook rekening met het belang van onze mensen, de planeet en het resultaat van onze werkzaamheden. Oftewel, een goede balans tussen People, Planet en Profit.

Voor onze mensen

Wij zijn een echt familiebedrijf, een warm bad. Als sociaal werkvoorzieningsbedrijf heeft een groot deel van onze medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kan te maken hebben met een verstandelijke beperking, een fysieke beperking of wat voor reden dan ook. Ons doel is om onze mensen optimaal tot hun recht te laten komen en te plaatsen in een functie die het beste bij hen past.

Daarnaast houdt één van onze bedrijfstakken zich bezig met ouderenopvang. Onze missie is om ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te laten wonen en deel te laten nemen in de maatschappij. Vandaar dat wij dagbesteding voor ouderen verzorgen om hen zo een fijne invulling van hun dag te geven en actief te laten blijven.

Voor de natuur

Naast onze mensen staat bij Roobeek Group ook de natuur centraal. Wij vinden het belangrijk om in onze werkzaamheden zo duurzaam mogelijk te zijn. Hoe doen wij dat dan? Onder andere door deze handelingen te verrichten:

  • Wij scheiden al ons afval. Denk hierbij aan een scheiding tussen hout, papier, organisch materiaal en plastic.
  • Wij hergebruiken water voor het watergeven van de planten op onze kwekerij.
  • Wij recyclen pallets en potten. Zolang een pallet of pot niet kapot is gebruiken wij deze gewoon opnieuw.
  • Wij consolideren onze goederenstromen. Dit zorgt voor een efficiënter transport en minder uitstoot van uitlaatgassen.

Daarnaast zijn op ons terrein laadpalen voor elektrische vervoersmiddelen te vinden en hebben wij zonnepanelen op onze daken liggen. Zo dragen wij ons eigen steentje bij aan het groener maken van de wereld.